Medicul dumneavoastră vă poate recomanda modalități de a atenua aceste simptome.
Fierul este, de asemenea, necesar pentru producerea unor hormoni.
Dacă vă îngrijorează că copilul dumneavoastră nu primește suficient mineral, discutați mai întâi cu medicul pediatru dacă aveți îngrijorări că copilul dumneavoastră nu primește suficient fier. Nu-i oferi copilului tău suplimente fără a discuta cu medicul său. Prea mult fier poate fi toxic.
Cât Fier Este Necesar
Cantitatea de fier de care are nevoie fiecare persoană variază în funcție de vârstă, sex și dacă țineți sau nu o dietă vegetariană. Vegetarienii au nevoie de două ori mai mult fier, deoarece nu mănâncă în mod regulat fierul găsit în alimentele de origine animală, care este mai ușor de absorbit.
Cantitățile zilnice recomandate de fier pentru copii sunt:
De la naștere până la 6 luni: 0,27 miligrame 7 până la 12 luni: 11 miligrame 1 până la 3 ani: 7 miligrame 4 până la 8 ani: 10 miligrame 9 până la 13 ani: 8 miligrame
Adolescenții, cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani, ar trebui să primească 11 miligrame de fier pe zi, în timp ce adolescentele de aceeași vârstă ar trebui să primească 15 miligrame pe zi. Dacă menstruația lunară a unei fete este grea, poate avea nevoie de mai mult.
Simptomele deficitului de fier la copii
Când sugarii și copiii mici nu primesc suficient fier, aceștia pot avea o dezvoltare psihologică întârziată. Se pot retrage din punct de vedere social și au o durată de atenție mai scurtă. Alte simptome pot include oboseală, mâini și picioare reci, piele palidă, creștere lentă, apetit scăzut și probleme de comportament.
Sugarii alăptați pot avea nevoie de un supliment
Laptele matern are foarte puțin fier. Academia Americană de Pediatrie recomandă sugarilor care consumă numai lapte matern să primească un supliment de fier de 1 miligram pentru fiecare kilogram de greutate corporală începând cu vârsta de 4 luni. Dacă copilul dumneavoastră primește formulă fortificată cu fier, este posibil să nu fie necesar un supliment. Discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă copilul dumneavoastră are nevoie de mai mult fier.
Alimente bogate în fier
Odată ce copilul dumneavoastră este capabil să mănânce alimente solide, ar trebui să poată obține suficient fier prin dieta sa. Alimentele bogate în fier includ:
Carne roșie curcan Pui Porc Peşte Verde inchis cu frunze Fasole Prune uscate Cereale fortificate precum fulgii de ovaz. Cerealele pentru copii sunt adesea fortificate cu fier.
A continuat
Sfaturi pentru prevenirea deficitului de fier la copii
Urmați aceste sfaturi pentru a preveni deficiența de fier, care poate duce la anemie sau un număr scăzut de globule roșii.
Urmăriți consumul de lapte. Studiile arată că consumul prea mult de lapte de vacă sau de capră poate reduce capacitatea organismului de a absorbi fierul. Între 1 și 5 ani, copiii nu trebuie să bea mai mult de 24 de uncii de lapte pe zi.
Adăugați alimente bogate în vitamina C. Acidul ascorbic, care se găsește în alimentele bogate în vitamina C, poate ajuta corpul copilului să absoarbă și să folosească mai bine fierul. Adaugă citrice, căpșuni, roșii și legume de culoare verde închis în dieta copilului tău.
Aflați dacă produsrecenzie.top copilul dumneavoastră este în pericol. Anumiți copii sunt mai susceptibili de a dezvolta o deficiență de fier. Sugarii se nasc cu depozite de fier, dar bebelușii prematuri au mai puțin timp să depoziteze fier în uter, deci sunt mai expuși riscului. Copiii care sunt pretențioși la mâncare sau care urmează o dietă în principal vegetariană ar putea să nu primească suficient fier. Unele boli, cum ar fi boala Crohn, pot cauza niveluri scăzute de fier la copii. Adolescentele cu fluxuri menstruale abundente pot avea, de asemenea, nevoie de mai mult fier.
Discutați cu medicul dumneavoastră. Dacă sunteți îngrijorat de nivelul de fier al copilului dumneavoastră, discutați cu medicul dumneavoastră. Ei vor lua o probă din sângele copilului dumneavoastră pentru a testa cantitatea de fier din celulele roșii din sânge. Academia Americană de Pediatrie recomandă ca toți bebelușii să fie testați pentru deficiență de fier la vârsta de 12 luni.
Dacă copilul dumneavoastră are nevoie de mai mult fier, medicul dumneavoastră vă poate prescrie un supliment de fier. Asigurați-vă că îl utilizați exact așa cum v-a prescris medicul dumneavoastră. Poate dura până la trei luni pentru ca tratamentul să funcționeze.
Referință medicală WebMD Evaluat de Dan Brennan, MD pe 22 februarie 2021
Surse
SURSE:
Academia Americană de Pediatrie: „Vitamina D & Suplimente de fier pentru bebeluși: Recomandări AAP.”
Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor: „Fier”.
Clinica Cleveland: „Ce cauzează deficitul de fier la copilul dumneavoastră – și cum să o depistați.”
Jurnalul de cercetare în științe medicale: „Recenzie despre fier și importanța acestuia pentru sănătatea umană”.
Clinica Mayo: „Deficitul de fier la copii: sfaturi de prevenire pentru părinți.”
Institutul Național de Sănătate, Oficiul pentru suplimente alimentare: „Fier”.
Baza de date națională USDA privind nutrienții: „Fier”.
Ca părinte, probabil că te-ai descurcat cu suficiente infecții ale urechii, răceli și insecte stomacale pentru a te simți ca un expert. Dar iată alte nouă boli despre care ar trebui să știți.
RSV
Virusul sincițial respirator (VSR) este o infecție a căilor respiratorii. De obicei, nu este grav, dar dacă copilul dumneavoastră are sub 2 ani sau are o boală cardiacă sau pulmonară sau un sistem imunitar slab, poate inflama plămânii și poate provoca pneumonie.
"Este cea mai frecventă infecție virală respiratorie care provoacă spitalizare la bebelușii mici," spune Kathryn M. Edwards, MD, director al Programului de cercetare Vanderbilt Vaccine.
Simptome:
Simptome asemănătoare răcelii, cum ar fi curgerea nasului, congestia nazală și tusea Iritabilitate și probleme de respirație la sugari
Discutați cu medicul dumneavoastră despre modalități de a ușura simptomele copilului dumneavoastră. Un medicament numit palivizumab (Synagis) poate fi utilizat pentru a preveni RSV la sugarii cu risc crescut.
A cincea boală
O altă boală virală, a cincea boală, este frecventă la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 15 ani.
"La majoritatea copiilor, este benign," spune James Cherry, MD, specialist in bolile infectioase ale copiilor.
Un copil cu anemie falciformă sau un sistem imunitar slab se poate îmbolnăvi foarte tare de a cincea boală. Poate fi grav și la femeile însărcinate.
Simptome:
Febră scăzută Simptome de răceală (cum ar fi curgerea nasului) Articulații umflate
Cateva zile mai tarziu…
apare o erupție roșie aprinsă, de obicei pe față, apoi se extinde pe corp.
În momentul în care apare erupția cutanată, boala nu mai este contagioasă, spune Cherry.
Poate dura 1 până la 3 săptămâni pentru ca erupția cutanată să dispară. La unii copii, erupția poate mâncărime, iar articulațiile pot dure. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda modalități de a atenua aceste simptome.
Boala mâinii, piciorului și gurii
Această boală virală contagioasă de obicei nu este gravă.
Copiii sub vârsta de 5 ani sunt cel mai probabil să-l prindă prin salivă, fluid din vezicule și, posibil, prin eliminarea virală prin scaun.
Simptome:
Febră Durere de gât Pofta de mancare
Cateva zile mai tarziu…
Se pot dezvolta răni dureroase în partea din spate a gâtului Erupție cutanată – de obicei pe palme și tălpi, dar poate apărea și pe trunchi și regiunea scutecului
De obicei, se limpezește în 7 până la 10 zile fără tratament.
A continuat
Crupa
Croup vizează trachea și caseta vocală. Cel mai adesea este cauzată de viruși și durează o săptămână sau mai puțin.
Simptome:
De obicei, începe cu un debut brusc de tuse lătrătoare și stridor, care se agravează noaptea Curge nasul Febră Alte simptome asemănătoare răcelii
Folosește un umidificator cu ceață rece sau fă un duș fierbinte și stai cu copilul tău în baia aburită timp de 10 minute. "Respirarea aerului umed este întotdeauna bună," spune Edwards.
De asemenea, dacă este o noapte rece și umedă, scoateți copilul afară cu o haină și o pălărie și lăsați-l să respire aerul nopții.
Dacă copilul dumneavoastră are probleme cu respirația, are respirație zgomotoasă sau nu mănâncă sau bea bine, sunați la 911 sau mergeți la camera de urgență. Steroizi, ceață rece și tratamente de respirație sunt uneori administrate pentru a reduce umflarea căilor respiratorii.
Scarlatină
Această infecție bacteriană este cauzată de streptococul de grup A. (A fost cândva o boală mortală, dar acum este ușor de tratat.)
Simptome:
Durere de gât Erupție cutanată stacojie în jurul gâtului și al feței, care se poate răspândi în restul corpului.
Dacă copilul dumneavoastră are dureri în gât și erupții cutanate, sunați la medic. Dacă testul streptococi este pozitiv, atunci este important să îl tratați cu o rundă de antibiotice pentru a preveni complicațiile rare, dar grave.
Impetigo
Această infecție a pielii este cea mai frecventă la copiii mai mici. Începe atunci când bacteriile stafilococi sau streptococi intră într-o tăietură, zgârietură sau mușcătură.
Poate afecta orice zonă a corpului, dar se întâmplă cel mai adesea în jurul gurii, nasului și mâinilor. Bebelușii au uneori iritații în zona scutecului.
Simptome:
Minuscule vezicule care au izbucnit. Lichidul din răni creează o crustă care arată ca un strat de miere.
Atingerea sau zgârierea rănilor, care poate fi mâncărime, transmite impetigo în alte părți ale corpului și la alte persoane.
Un unguent antibiotic și uneori un antibiotic oral îl pot trata.
A continuat
Boala Kawasaki
Această boală a copilăriei inflamează vasele de sânge din tot corpul. Este foarte rar, iar cauza este necunoscută. Băieții sub 5 ani de origine asiatică sau insulă din Pacific sunt cel mai probabil să o primească. Majoritatea se fac bine în câteva săptămâni. Dar dacă afectează arterele inimii, poate cauza probleme grave, pe termen lung.
Simptome:
Febră care durează 5 sau mai multe zile ochi roșii Buze sau limbă roșii și roșeață pe mâini și picioare Eczemă Ganglion limfatic umflat
Nu există nicio modalitate de a preveni această boală, dar nu este contagioasă. Tratamentul precoce este cheia.
Sindromul Reye
Această boală foarte rară poate apărea brusc. Copiii sub 15 ani care trec peste o boală virală precum varicela sau gripa sunt cel mai probabil să o facă. Poate fi grav și poate provoca leziuni ficatului și creierului.
Simptome:
Vărsături Lipsa de energie Iritabilitate sau agresivitate
Mai tarziu…
Comportament irațional Confuzie Convulsii
Cel mai bun mod de a trata sindromul Reye este prevenirea acestuia. Este strâns legat de aspirina, deci nu da-i copilului sau adolescentului tau aspirina, in special pentru o boala virala.
Dacă bănuiți că copilul dumneavoastră o are, obțineți imediat asistență medicală.
tuse convulsivă (pertussis)
Oricine poate lua această infecție bacteriană a plămânilor și a tuburilor respiratorii, dar copiii sunt cei mai probabil să se îmbolnăvească grav de ea.
Simptome:
Simptome asemănătoare răcelii
Cateva zile mai tarziu…
Tusea se înrăutățește și se poate auzi un zgomot „șchipător” în timp ce copilul gâfâie după aer.
Antibioticele pot ajuta uneori prin ameliorarea simptomelor, dacă sunt tratate devreme. Bebelușii sunt adesea internați în spital, astfel încât personalul să le poată monitoriza respirația.
Este foarte ușor de prins. Copilul dumneavoastră ar trebui să înceapă să facă vaccinuri la vârsta de 2 luni. Părinții și copiii mai mari trebuie să se vaccineze pentru a proteja copilul. O femeie ar trebui, de asemenea, să primească o injecție pentru pertussis în timp ce este însărcinată. Pertussis durează cinci ani și ar fi în continuare eficient în timpul altor sarcini în acest timp.
Caracteristica WebMD Evaluat de Dan Brennan, MD pe 06 iulie 2015
Surse
SURSE:
CDC: "Întrebări frecvente privind infecția cu virusul sincițial respirator (RSV)," "Boala mâinii, piciorului și gurii," "Tuse convulsivă (pertussis) — Fișă informativă pentru părinți."
James Cherry, MD, MSc, specialist în boli infecțioase pediatrice; profesor de pediatrie, David Geffen School of Medicine, UCLA.
Kathryn M. Edwards, MD, Sarah H. Sell și Cornelius Vanderbilt Catedra în Pediatrie și director, Programul de Cercetare a Vaccinului, Școala de Medicină a Universității Vanderbilt, Nashville, TN.
HealthyChildren.org: "Sindromul Reye."
Medline Plus: "A cincea boală."
Fundația Nemours: "Virus respirator sincițial," "A cincea boală," „Crupă," “Scarlatină," "Impetigo," "Boala Kawasaki," "Sindromul Reye."
Institutul Național al Inimii, Plămânilor și Sângelui: "Ce este boala Kawasaki?"
Institutul Național de Alergie și Boli Infecțioase.
Dacă ești îngrijorat de cât de mult zahăr mănâncă copiii tăi, este timpul să arunci o nouă privire asupra cât de mult beau aceștia. Noile cercetări confirmă că copiii și adolescenții consumă mult prea mult zahăr din băuturile îndulcite. Un studiu de la CDC arată că două treimi dintre copiii din S.U.A. beau cel puțin o băutură dulci pe zi (gândiți-vă la sifon, băuturi pentru sport sau băuturi dulci cu cafea). Raportul a mai constatat că băieții beau ceva mai mult în medie: 20% dintre băieți au 2 sau mai multe băuturi dulci pe zi, comparativ cu 18% dintre fete.
Deoarece zahărul adăugat contribuie la probleme de sănătate, cum ar fi creșterea în greutate, bolile de inimă, glicemia crescută și carii, există o mulțime de motive pentru a împiedica copiii să-l bea zilnic. Asociația Americană a Inimii recomandă copiilor și adolescenților să limiteze băuturile îndulcite cu zahăr la 8 uncii pe săptămână, adică mai puțin decât o cutie obișnuită de sifon de 12 uncii.
Ca limită zilnică generală a zahărului adăugat, tinerii ar trebui să primească mai puțin de 6 linguri (care reprezintă aproximativ 100 de calorii sau 25 de grame). Comparați asta cu cele 39 de grame de zahăr găsite într-o cutie de sifon de 12 uncii. În plus, cu adaosul de zahăr care se ascunde în alimente aparent inocente, cum ar fi sosul de paste, iaurtul și sosurile de salată, este prea ușor pentru copii și adolescenți să depășească limita într-o singură masă — fără să țină cont de delicii. Pe lângă reducerea consumului de sifone dulci și alte băuturi dulci, experții recomandă copiilor să evite alimentele procesate și produsele de copt, cum ar fi prăjiturile, prăjiturile și cerealele dulci.
Caracteristica WebMD Examinat de Hansa D. Bhargava, MD pe 26 ianuarie 2017
Surse
Asociația Americană a Inimii.
CDC.
Circulaţie.
Coca Cola.
Cerealele este un mic dejun simplu și ușor, dar poate fi dificil să găsești o cereală pe care copiii tăi o vor mânca și care este și sănătoasă pentru ei. Cerealele dulci, viu colorate, reclame la televizor și afișate în mod vizibil tind să fie cele mai puțin sănătoase.
Iată cum să alegi cerealele pe care le vor plăcea copiilor tăi și care au și nutrienții de care au nevoie pentru a crește și a se dezvolta.
Ingrediente de căutat
Copiii cresc în mod constant și își folosesc corpul și este important să alegeți cerealele pentru micul dejun cu ingrediente și macronutrienți importanți enumerați pe cutie.
Fibre dietetice. Fibrele sunt o parte importantă a unei diete sănătoase, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Ajută la prevenirea constipației și menține sistemul digestiv sănătos.
Recomandarea actuală pentru copii este între 19 și 31 de grame de fibre pe zi, în funcție de vârsta lor. Adolescenții au nevoie de 26 până la 38 de grame. Cu cât sunt mai multe fibre alimentare listate pe eticheta nutrițională, cu atât mai bine.
Proteină. Proteinele sunt un combustibil important pentru creșterea mușchilor și a oaselor. Proteinele ajută copiii să-și dezvolte corpuri mai sănătoase. Ghidurile dietetice pentru americani, elaborate de Departamentul Agriculturii din SUA și Departamentul de Sănătate și Servicii Umane din SUA, recomandă ca copiii cu vârsta peste patru ani să consume cel puțin 19 grame de proteine zilnic, iar copiii cu vârsta peste nouă ani ar trebui să primească cel puțin 34 de grame.
Cerealele nu sunt la fel de bune ca sursă de proteine ca laptele sau alte produse de origine animală, dar multe cereale conțin cel puțin câteva. Nivelurile mai mari de proteine din cerealele lor de dimineață îi vor ajuta chiar și pe cei pretențioși să-și atingă nevoile de proteine în fiecare zi.
Micronutrienți. În SUA, multe mărci de cereale sunt îmbogățite cu vitamine și minerale suplimentare. Aceste cereale au un plus de nutriție în comparație cu cerealele nefortificate, ceea ce le face în general o alegere mai bună pentru oamenii în creștere decât cerealele nefortificate.
Dacă o cereală este îmbogățită, aceasta va enumera nutrienții suplimentari pe ambalaj. Adesea, cerealele fortificate vor include:
Vitamina A Tiamina (Vitamina B1) Riboflavină (vitamina B2) Niacina (vitamina B3) Vitamina B6 Vitamina B12 Vitamina D Acid folic Zinc Fier Calciu
A continuat
Ingrediente de evitat
Majoritatea cerealelor pentru micul dejun sunt dulci, ceea ce face parte din motivul pentru care copiilor le plac atât de mult. Cerealele pot avea, de asemenea, mult sodiu. Ambele pot face cerealele mai puțin sănătoase.
Zahăr. Prea mult zahăr crește riscul de a face diabet, hipertensiune arterială, colesterol ridicat, carii, boli de inimă și obezitate. Academia Americană de Pediatrie recomandă copiilor să mănânce mai puțin de 25 de grame de zahăr adăugat zilnic, sau aproximativ șase lingurițe.