Пандемичните мерки оказаха силно влияние върху психичното и физическото здраве

Ново проучване, използващо глобално онлайн проучване, показва, че поръчките за престой в дома Covid-19 доведоха до драматично увеличение на нездравословните промени в начина на живот.

Според проучването – което се появи в затлъстяването на списанието – има значително увеличение на заседналото поведение на свободното време, намаляването на физическата активност и увеличаването на тревожността и увеличаването на теглото, особено при хората със затлъстяване.

В горната част, блокирането доведе до значителни подобрения в здравословното хранене.

Тъй като първият докладван случай на Covid-19 в Wuhan, Китай, SARS-COV-2 се разпространи бързо в световен мащаб, представяйки a a сериозна заплаха за здравето.

За повече съвети относно превенцията и лечението на Covid-19 посетете нашия коронавирусен център.

На 11 март 2020 г. Световната здравна организация (СЗО) обяви огнището на Covid-19 A A Пандемия, като Съединените щати обявиха национална извънредна ситуация на 13 март.

Въздействието на заповедите за престой в дома

САЩ прилагат различни стратегии за ограничаване на контакта между човек до човек За да се смекчи разпространението на вируса. Въпреки че мерките за престой в дома, карантина и социални дистанциране намаляват предаването на SARS-COV-2, други последици за здравето на тези действия не се разбират изцяло.

Рязкото затваряне на фитнес клубове, ресторанти и Местата за заетост променят навиците за хранене и физическа активност. Страхът от развитието на Covid-19, в допълнение към заповедите за престой в дома, може да провокира добавени чувства на самота и изолация, като допълнително изостря стреса и тревожността.

Стресът по време на пандемия може да доведе до:

  • Тревожност и страх от здравето, загуба на услуги за подкрепа, финанси или безработица
  • прекъсване на съня или Променени модели на сън
  • Променени хранителни навици
  • Проблем с концентрацията
  • Влошаване на хроничните здравословни проблеми, включително състоянията на психичното здраве
  • Повишена употреба на алкохол , тютюн и други вещества

Стресът, свързан с променените модели на сън, по -честите закуски и консумацията на сладки храни също могат да доведат до наддаване на тегло.

изследователи в щата Луизиана също могат Центърът за биомедицински изследвания на Pennington на University (LSU) проектира иновативно онлайн проучване за глобално проучване за количествено определяне на промените във физическата активност, заседналите поведения, съня, психичното здраве и хранителните навици при възрастни на възраст 18 и повече години преди и по време на началната фаза на Covid-19 Заключване.

Около 95% от участниците са пребивавали в САЩ, Обединеното кралство, Австралия и Канада. Участниците бяха предимно бели, жени и живееха в домакинство от двама души, със средна възраст 51. здравословно тегло. Резултатите от онлайн проучването показаха значителни промени в начина на живот по време на пандемията.

значителни промени в поведението на начина на живот

Ядене на четири или повече пъти седмично намаляват с 10%, докато готвенето у дома шест Или повече пъти седмично се увеличават с 26% по време на пандемията. Валидираният въпросник също показва значително увеличение на общото здравословно хранене.

Около 44% от участниците отчитат увеличение на нездравословната закуска, докато приблизително 26% съобщават за повишена здравословна закуска. Проучването съобщава, че 36% от хората възприемат намаляването на здравословното хранене и 21% възприемат увеличения.

възприемано увеличение на нездравословното хранене придружава проблеми със заспиването, намалена физическа активност, повишени заседнали навици и почти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти по -нататък и почти два пъти два пъти и почти два пъти по -два пъти и почти два пъти и почти два пъти и почти два пъти по -голяма от заседналите навици и почти два пъти и почти два пъти и близо два пъти и почти два пъти и близо два пъти и близо два пъти и почти два пъти и близо два пъти и близо два пъти и почти два пъти и почти два пъти и почти два пъти по -два пъти по -нататъшни навици и почти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти два пъти по – Отчетените нива на тревожност, отколкото при тези, които се хранят по -силно.

заседналите развлекателни дейности се увеличиха с 21 минути в делничните дни и 17 минути през почивните дни. Физическата активност значително намалява с 18 минути седмично и намалява със 112 минути седмично по отношение на метаболитни еквиваленти след коригиране на интензивността на упражненията.

Резултатите също показват, че началото на съня и времето на събуждане се увеличава значително с 42 минути и 59 минути, съответно. Освен това, около 44% от участниците съобщават за по -лошо качество на съня, докато 10% са имали подобрено качество на съня.

около 75% от участниците съобщават, че са загрижени или умерено загрижени за здравето или членовете на семейството си Здраве (87,5%) поради Covid-19. Съобщава за симптоматичната тревожност също значително се увеличава-с 14%-в сравнение с преди пандемията.

Резултатите от проучването демонстрират невероятно непропорционални промени в поведението на здравето при индивиди със затлъстяване, произтичащи от заповедите на Covid-19 в дома.

„Като цяло хората със затлъстяване подобряват диетите си най -много. Но те също изпитаха най -рязкото намаляване на психичното здраве и най -високата честота на увеличаване на теглото “, казва д -р Лиан Редман, асоцииран изпълнителен директор по научно образование в Центъра за биомедицински изследвания в Пеннингтън.

Общо 24% от Центъра за биомедицински изследвания на Pennington. Участниците със затлъстяване съобщават за симптоматична тревожност в сравнение със 17% както за хората със здравословно тегло, така и за тези с наднормено тегло. Въпреки това, симптоматичната тревожност е сходна сред трите групи преди пандемията.

По време на блокирането наддаването на тегло е настъпило при 33% от хората със затлъстяване в сравнение с 25% от участниците със здравословно тегло и 21% от Тези с наднормено тегло.

Въпреки че участниците със затлъстяване имаха по -ниска изходна физическа активност от участниците със здравословно тегло и участниците с наднормено тегло, промяната във физическата активност беше една и съща в трите групи. Хората със затлъстяване също имаха по-голямо увеличение на съня от хората в други две групи, но времето за събуждане остана същото.

Дизайнът на самоотчетеното проучване беше значително ограничение поради възможното въвеждане на отзоваване пристрастия. Друг недостатък на изследването беше липсата на разнообразие на изследваната популация, която се състои предимно от по -възрастни жени от бели възрастни от подобни географски места.

Разбиране на въздействието

Според д -р Джон Кирван , Изпълнителен директор на Центъра за биомедицински изследвания на Pennington на LSU:

„Това проучване е първото, което изследва хиляди хора по целия свят относно промените в поведението на начина на живот в отговор на заповедите за престой в дома. […] Проучването показва, че хроничните заболявания като затлъстяване влияят на здравето ни отвъд физическото. “

„ Д -р. Проучването на Redman е само една от многото инициативи, които Центърът стартира, за да помогне за разбирането на въздействието на Covid-19 и да забави разпространението му “, добавя той.

водещият автор на изследването keto diet таблетки цена, д-р Емили Фланаган, също така отбелязва, че също така отбелязва, че също така отбелязва, че също така отбелязва, че също така отбелязва, че също така отбелязва, че това е, че водещият автор на изследването, д-р Емили Фланаган, отбелязва, че това отбелязва това Изследователският екип би искал лекарите и учените да променят начина, по който управляват пациентите със затлъстяване чрез:

  • Правенето на екрана за психично здраве по -често по време и след пандемията
  • Останете в контакт с Пациентите и участниците в проучването, съответно, с помощта на отдалечени посещения и телездраве, за да се предотвратят необратими промени в здравето, които пандемията може да причини

Тя също така предполага, че така наречените виртуални посещения могат да облекчат опасенията Пациентите може да имат безопасността на традиционните посещения лице в лице.

За актуализации на живо за най-новите разработки относно романа Coronavirus и Covid-19, щракнете тук.

  • психично здраве
  • Разстройства на съня/съня/безсъние

Contents